29 Nisan 2009 Çarşamba

HAYAT SEN KENDİNİ NE ZANNEDİYORSUN??


Güne uyanan varlıklar.Bir sonsuz mutluluk yok mu söyleyin bana.Ömürlük olsun mümkünse.Mümkün değilse bir ömür vermeyin bana.Ne kadar dayanabilir ki bir yaprak ordan ordaya savrulmaya.Yorgun düşüp tutunmak istemez mi o da.Bir dayanağı olsun istemez mi hayatta.Bırakın şimdi şu bakışları.Anlam aramayın satırlarımın arasında.Anlamlar göç edeli çok oldu.Kimbilir hangi dalda yuva kurdu.

Hayat ne demektin sen?Huzur,mutluluk.Bunların toplamı değil miydin?Ama toplu hareket etmek suç oldu duymadın mı?Ağzından çıkan sözlerin listesi belirlendi.O listenin dışına çıkanlar tam 12 den vuruldu.Bir sabır gölgesi daha ne kadar gizleyebilir ki! Ne kadar saklayabilir ruhu?

Sorular,sorular,sorular.Siz ne işe yararsınız ki! Cevabınız olmadıktan sonra.
İDEA,,,,,

8 yorum:

  1. vay beee ben karpuzdan,erikten kusmaktan bahseiyooom hala tuuu benim kalıbama
    hatuna bak neler yazmış hem de ne güzel yazmış..

    anlam aramıyorum satırlarında anlam kendinde zaten..
    hayat;dediğin gibi huzur ve mutluluktan ibaret olsa keşke
    hiç bi ayrım kalmasa.
    din,dil, cinsiyet,servet ve kavgasız dövüşsüz bi hayat olsa insanlar bi hiç uğruna ya da savundukları idealler uğruna ölmese...

    YanıtlaSil
  2. MELTEM;

    Hayatın karesiyiz her birimiz.Her kareye ihtiyacımız var.Kendimizde olmayanları birbirimizden tamamlamaya çalışırız.Ben senin karende olmaktan o kadar mutluluk duyorum ki.O erik,karpuz içimi serinletiyor biliyor musun.

    YanıtlaSil
  3. Sonsuz mutluluk olsa ama yok. Hayatta birçok şey bizim irademiz dışında gelişiyor, ne kadar aciz kalıyoruz bazı şeylere. Ve sandıklarımız ne kadar üzüyor yıpratıyor bizleri.
    İnsanız..her ne olursa olsun gerçekten aciziz ve bir dayanağı istiyoruz..hakkımızda..keşke olsa. Herşeye o zaman çok daha kolay katlanmak mümkün olabilirdi, bir kötü gün dostu..uzandığında orda olacağında emin olduğun bir el.

    Hayat sadece huzur, mutluluk değil maalesef..hayal kırıklıkları, yürek kırgınlıkları, umduğunu istediğini bulamamak, erememek, yaşayamamak herşey var.. Her ne derseniz deyin..kader veya şans, veya şanssızlık..var işte.

    YanıtlaSil
  4. Bazen soruların cevabı yoktur hayatta...
    Yada gizlenmişlerdir bilmediğimiz mekanlara,bizlerde o mekanlara ugramadıkça,sorularla dolar hayatımız...

    YanıtlaSil
  5. Dostluk gibi,sevda gibi dayanaklarımız olursa hayatta,her zorluk elbirliğiyle kolayca aşılabilir diyorum ben.Yürek yüreğe aksın yeterki..Her şey yoluna girer.Sorular cevaplanır,sorunlar hafifler..Yeterki başını yasladığın omuzda tüm duyguları hisset.Güven,sevgi,şefkat,derdine deva..

    YanıtlaSil
  6. UFUK ÇİZGİSİ;

    Evet bazen öyle aciz kalıyoruz ki,elimiz ayağımız bağlanıyor.Ama hayat işte her şekilde dönmesinden geri kalmıyor.Dönüyor dönüyor dönüyor.

    YanıtlaSil
  7. ELİF;

    Belkide bazı şeylerin gizli kalması gerekli kim bilir!

    YanıtlaSil
  8. ANKA;

    Bende dediğin gibi düşünüyorum.Yanında omuzuna yaslanabileceğin sağlam dostların varsa,düşsende çok az sıyrıkla ayağa kalkabiliyorsun.Eğer yoksa kalkmak çok zaman alıyor.
    Dilerim herkesin yanıbaşında dostları eksik olmasın.

    YanıtlaSil