18 Kasım 2009 Çarşamba

İDEAAAA GELDİ :) MASKE TAKIN BLOĞA GELMEDEN ÖNCE :)

Bileklerim güçsüz. Ama yazmak zorundayım. Zorurunluluğum benim yaşadıklarımı kimselerin yaşamasını istememdendir. İlk yazımı deneyim ağırlıklı yazmaya karar verdim. Bu yazımın ardından teşekkürlerimi sunacağım herbirinize. Ama bu yazı önem sırasının başında şuan benim için.

Cuma gününden başlayacağım anlatmaya. Bu arada kelimeler arası anlamsızlık ve yazım yanlışı olursa affola zira serumdan ve iğneden delik deşik olmuş olan kollarım hala halsiz ve yorgun. Cuma akşamı her zaman yaptığımız gibi çocukları uğurlarken bölüm şefimiz acil işi çıktığı için aniden çıktı. Ardından bir telefon geldi. Şefimiz olmadığı için telefon bana yönlendirildi. Ben de çocukları uğurladığım için sonra aramasını rica ettim. Ve yardımcı bayan personel kolumdan tutup kulağıma eğilerek '' K.... domuz gribi olmuş, velileri bilgilendirecekmişsiniz. O an ne düşüneceğim ne söyleyeceğim bilemedim. Diğer öğretmen arkadaşım velilerin önünde bağırarak söyleyemeye başlayınca ''bir sus şefe söyleyelim bakalım ne diyecek'' ben velimi ararken kendisinden de şefi aramısını istedim. velimin söylediklerini aynen yazıyorum;
-K.... domuz giribi demişsiniz doğru mudur bu bilgi?
**Evet doğrudur.
-Ne yapılmalı bu konuda?
**Büyütülecek bişey yok. Herkes geçirecek bu hastalığı.
-Nasıl yani?
**Bu mikrop engellenemeyecek ve hızla yayılacak büyütülecek bişey değil.
-Peki ben sizi daha sonra tekrardan ararım.
Diğer öğretmen arkadaşımda aynı anda yüzü sorgulu ve endişeli şekilde kapattı telefonu.
***Velilere yok böyle bişey diyecekmişiz. Telaşlandırmayacak mışız.
-Nasıl olur bunu nasıl yaparız. Çocuğun Annesi var diyor.
***Bilmem şef öyle söylüyor.
-Ben saklayamam bunu sorumluluğunu almam üzerime. Bak öğlen E.... de ateşlenip eve yolladım.
***Söyleyelim velilere.
-Tamam.
((Bu konuşmaya bakınca şimdi insan hayatı hakkında kararların birilerinin ağzından çıkacak olan evet ya da hayıra bağlı kalıyor oluşu ne kötü bir durum demek geldi içimden. Oysa birincil görevimiz İNSANLIK olarak birbirimizin hakkı olan YAŞAM hakkını düşünmek olmalı bize öğretilmesi gereken değer öncelikli olarak "İNSAN YAŞAMINA" saygı olmalı. Basite indirilmemeli!)

Şefimiz dönüp geliyor okula elimize veli listemizi verip tüm velileri arayıp böyle bişey yok diyeceksiniz diyerek çekip gidiyor. Çok şükür ki diğer öğretmen arkadaşımda vicdan sahibi bir kişilik olduğu için biz bize söylenenin tam tersini yaptık. Bir gün sonra tüm çocuklar ateşten karın ağrısından şikayetle doktora götürülmüşler. Tabi tek tek veliler tarafından aranıyorum bu olaylar esnasında. İnsanın elinden bişey gelmemesi çok kötü bir durum. Bir de üzerine bilinçsizlik gelince tamamen yıkılma oluyor moralde. Cumartesi gününü telefon trafiği ile geçirdikten sonra pazar günü dersaneme gittim. Öğleden sonra üç gibi çok şiddetli üşüme, titreme, başağrısı, mide bulantısı, halsizlik başladı o gece bütün bir gece titreyerek uyumuşum. Sabah olunca bilincimin yerine gelmediğini gören Ailem hemen hastaneye götürmüşler. Doktor acil gözetim altına alınmam gerektiğini söyleyip girişimi yaptırıyor. Bu aralarda bende film kopuk olduğu için Annemin anlattıklarını aktarıyorum. Kollarımın birine serum bağlarlarken diğerinden kan alıyorlarmış tahliller için. O gece 40 derece ateşe yakınmış ateşim. Pamuk ve soğuk su ile ateşimi düşürmeye çalışmışlar tüm gece boyunca. Bunun üstüne Annem durumuma göre telefonuma tek tek cevap verip bir bir açıklama yapmış arayanlara. Hayret ettim normalde panik yapardı bu gibi durumlarda. Şimdi sorunca cevabı şu oldu. ''Telefonun olmasaydı ve sadece senle kalsaydım işte o zaman o gece geçmezdi bana. Sağolsunlar bana öylesine güç verdiler ki, hepsinden Allah razı olsun'' diyor. Kısaca bende burada çok kısada olsa bişey belirtmek istiyorum konu şu an sağlık olduğu için bu yazıya öncelik verdim. Ama asıl yazım bu bilgi yazısından sonra olacak. Ne kadar teşekkür etsem azdır sizlere. Şimdilik bunu söylüyorum ve devam ediyorum. Ateşin sıtmanın dışında bulantı ve kusmada hakimmiş. Serumlardan bir iki saat sonra ilaç tedavisine başlamışlar şimdi sadece bir kaç harfini verdiğim ilaç kullanılıyor bu vakka için. T.M.F.U

Bu zor gecenin ardından sabah biraz daha iyi kalktım. En azından bilincim yerindeydi. Bu arada unutmuşum yazmayı boğazda yanma,öksürükte vardı. Ki şuan hala devam ediyorlar. Sanırım bu yazıyı çok uzun sürede yazdım. Yaz-dinlen. Dinlen-yaz ancak bu kadar oluyor. Sormak istediğiniz bişey olursa elimden geldiği kadar yazmaya çalışırım unutmuş olduğum bişeyler olabilir. Kötü de olsa deneyim deneyimdir diyerek paylaşmak istedim. Şimdilik gideyim ben. Sonra yine gelirim. Aaaa çok pardon en önemlisini unuttum okul diyaloğunu yazma sebebimi söylemeyi unuttum onu yazmamın sebebi kesinlikle ve kesinlikle "KİMSEYE GÜVENMEYİN VE ÖNLEMİNİZİ ALIN"dır.

Evet bu gribi herkes geçirecekmiş malesef. Aralık ve Ocak ayında daha zor ve yoğun geçeceği tespit edilmiş sağlık uzmanları tarafından. Ölçülen değer beşbinin altında çıkarsa tahlilde, tehlike yok. Eğer beşbinin üzerinde çıkarsa (benim gibi) tehlikeli ve riskli ve söylendiği gibi başka hastalığı varsa öldürür düşüncesi küllüyen yalan. Yok öyle bişey. Ölüm tek tip bu hastalıkta İHMAL ve İLGİSİZLİK.

Eksik bişeyler kaldıysa dediğim gibi cevaplarım.


İDEA,,,,,

26 yorum:

  1. Seni gördüğüme çok sevindim bekliyordum bu yazıyı umduğumdan çabuk oldu, çok geçmiş olsun ;)


    Çok teşekkür ederim bilgiler için aşı hakkında herhangi bir şey öğrenebildin mi bu arada?

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun dilerim bir an önce eski sağlığına ve direncine kavuşursun, bilgiler içinde ayrıca teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürederim sevgili CESETİZLERİ;

    Geçti gitti artık benden.

    Evet aşı hakkında bilgi topladım. Doktorlar mutla ama mutlaka yapılmasından yana. Yalnız henüz tıpbi raporları tam anlamıyla sonuç alınmadan pisaya sürülmüş. Yanetkileri hakkında kesin bir bilgi yok. Bu konu tamamen kişinin kendisine kalıyor malesefki. Ve Aralık ve Ocak ayını göze alacak olursak İYİ DÜŞÜNMEK LAZIM.

    Lütfen dikatediniz kendinize sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  4. EVRENCİM;
    Çok teşekkürediyorum. Yataktan hala kalkamadım ama geçti-gitti diyorum ben ki moral olarak bünyeyi güçlendirmek için.

    Siz de lütfen dikkatediniz kendinize olur mu. Bu arada bilgilere gelince bu benim görevim. Ben sadece görevimi yerini getirmeye çalıştım kendimce.
    Sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Şişşttt ne işin var senin burada yaaa :Q

    Çok kızdım çok. Yazdın haberdar ettin işte, haydi hemen dinleniyorsun şimdi. Yatıyorum, dinleniyorum zaten diyeceksin biliyorum, ama yemezler. hemen iyice uzanıp örtünü üzerine çekiyorsun. Gözler de kapansın bakayım.

    Hıııı seni gidi seni. Görmeyeceğim bir süre seni buralarda.

    YanıtlaSil
  6. bende Pandora gibi kızacam şimdi çabuk git dinlen bakayım ne işin var bilgisayar başında senin. tabi o güzel yüreğin elvermedi değil mi hemen bildiklerini bizlerle paylaşmak istedin güzel yüreklim. iyi ki geldin hoş geldin :))

    YanıtlaSil
  7. PANDORAM ve MAYAM,

    Tamam ama dinlenince yine gelirim. Soruları cevaplamam lazım. şimdilik gittim ben.

    Şey bide bide BEN SİZİ ÇOK SEVİYORUM ÇOKKKKKKKKKKKKKKKKK

    YanıtlaSil
  8. Sayın ÜSTAD'ım,
    Çok geçmiş olsun. Eve gelmenize sevindim ama PC başına oturmanıza ıııh üzüldüm. Dinlenmeniz gereken bir yerde ve konuda siz hala kafa yorup yazmaya çalışıyorsunuz. Sevenlerinizi üzme hakkına sahip olmadığınızı lütfen biliniz. Sizi daha sağlıklı görmek istiyoruz.
    Allah, sevilen kullarına kanat gerermiş tüm dert ve kederlerden korumak için, o kanadın sizin üzerinizde olmasını diliyoruz.
    Şifa dileklerimizi sunuyoruz.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. İDEACIM
    hosgeldın ve cok buyuk gecmıs olsun..
    evınde ve ıyı olman benı cok mutlu ettı...
    Lutfen yazıcam dıye kendını cok yorma
    nekahat donemındesın mumkun oldugunca dınlenerek uyuyarak beslenerek gecır..
    opıyorum tatlı yanaklarından
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  10. hoşgeldin :))
    maske takmadım bloguna gelirken.
    madembir şekilde geçireceğiz bu hastalığı.
    senden geçsin.

    ay mutlu oldum :)
    çabuk toparlamanı diliorum.

    YanıtlaSil
  11. Canım çok geçmiş olsun...
    Ayakta olduguna ve bu cümlelerini okuduguma sevindim...

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun. Verdiğiniz önemli ve aydınlatıcı bilgiler içinde ayrıca teşekkürler.

    Acil şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  13. Çok Çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  14. Ah canım yaaa korkuttunnn.Çok geçmiş olsunnn.Dikkat et kendine iyimi.İstirahat dönemimdesin bak.Yorulma.Nasihatten sıkılmışsındır ama,portakal nar sık iç :)Maskeli öpüyorum seni ;)

    YanıtlaSil
  15. Çok çok geçmiş olsun tekrar sevgili Idea.. Seni sadece blogundan, yazılarından tanıyor olmama rağmen, inan aklım sendeydi, evine gelmene ve daha iyi olmana çok sevindim...

    Biliyorum çok sıkıcı sürekli yatıp dinlenmek ama sen yine de çok yorma kendini lütfen...

    YanıtlaSil
  16. Hoşgeldinn... Ne mutlu ettinn..geçti gitti işte...

    YanıtlaSil
  17. CANIMMM BENİM BAK GELECEK İYİYİM DİYECEK DEMİŞTİM:)
    GELDİN :)
    OKULD ŞU AN ONLARCA ÇOCUK HASTA VE BİZ NASIL KORUNACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK..
    SENİ SEVİYORUM:)YORMA KENDİNİ:)

    YanıtlaSil
  18. CANIMMM BENİM BAK GELECEK İYİYİM DİYECEK DEMİŞTİM:)
    GELDİN :)
    OKULD ŞU AN ONLARCA ÇOCUK HASTA VE BİZ NASIL KORUNACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK..
    SENİ SEVİYORUM:)YORMA KENDİNİ:)

    YanıtlaSil
  19. CANIMMM BENİM BAK GELECEK İYİYİM DİYECEK DEMİŞTİM:)
    GELDİN :)
    OKULD ŞU AN ONLARCA ÇOCUK HASTA VE BİZ NASIL KORUNACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK..
    SENİ SEVİYORUM:)YORMA KENDİNİ:)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,

    Blogunuzu daha doğrusu hastalandığızı Meltem'den( hayatımda yeni bir sayfa)öğrendim, ve biran önce iyileşip dönmeniz için pek çok okurunuz gibi dua ettim, şükürler olsun buradasınız :) çokkkkkkk GEÇMİŞ olsun. Dikkat edin kendinize ve fazla yormayın lütfen..

    sevgiler,
    çiğdem

    YanıtlaSil
  21. aaah ideam nasıl söylüyeceğimi bilmiyorum iyi ki sen ben söylemeden de anlayabiliyorsun :)
    çok sefiyom seni o kadar dua ettim ki ama korkmadım emin ellerde bakıldığını duyunca çok korkmadım televizyondaki felaket senaryolarına inanmıyorum.. ilk gün çok korktum ama sonra insan başına gelebilecek çok daha korkunç ya da çaresiz dertlerde olabiliyor iyi ki öyle bişi değil dedim kendi kendime .. serkan ı aradım hemen idea hastaymış dedim o da önce anlamadı aydiaaa dedim:):) ingiliz ya benim ki hıh artistttt:)
    neyse şaka bi yana beyiminde geçmiş olsun dileklerini ileticem inan kaç kere sordu!
    sağolsun pandora hiç habersiz bırakmadı aslında telinde vardı bende arayamadım çekindim rahatsız etmek ya da "yormak" istemedim seni artık arayabilirim :)
    ay ne kadar uzattım yaaa üffffff çok seviniyorum iyileştiğine ta kalpten...
    aslında bu yazıyı yazmana bile yorulma diye kıyamadım ama insanoğlu bencil işte bi yandan da sevindim eve döndüğünü burda yazını görünce hissettim asıl...
    ne olur dinlen çok güzel beslen beden ne kadar iyiyse ruhuda o kadar çabuk toparlıyor insanın ruhunu beslemene yardım ederiz belki ama kendini beslemene annecin yardım edecek
    ailene de çok geçmiş olsun eminim çok korkmuşlardır
    ay ben bu susiiim artık :(

    YanıtlaSil
  22. Merakla sizden bir haber bekliyordum ,çok çok geçmiş olsun. Kendinize çok iyi bakın .

    YanıtlaSil
  23. geçmiş olsun canım,
    tekrarlamaması için dikkat et kendine..
    sadece grip ilaçları ve vitaminler yeterlimi acaba,aşı oldun mu? ben de kalabalık bir ortamda olduğum için ne önlem almalıyım,şaşırdım inanki...

    YanıtlaSil
  24. Yani bu hastalığı atlattın. Atlatan bir daha yakalanmaz diyorlar, e şanslısın, ne güzel..

    çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  25. :) Sen iste yeterki İdea'mmm.Tatlım yaaa.Duygulandım çok fena.Çok kötü hem de :)Dualarım seninleydi hep.Kalbim yanında..Nerde ne istersen varım.Bitanem.Kendine dikkat et bak bundan sonra.Nasihata başlamıyıcam susuturma diye:) Öpüldünnn

    YanıtlaSil
  26. EBRULİMMM;
    Biliyorum ki biliyorum ki ben de bildiğim için söyledim :)

    YanıtlaSil