21 Temmuz 2009 Salı

USTU KALSIN

Ozguvenli bir cocuklugun golgesi dusmemisti avuclarina.Yarinlarina birakabilecegi ofke ve asilikten baska biseyi yoktu.Oysa golgeler Onun tarifsizligiydi.Bilinmez yaniydi.Cozulmezlik ayaklarina dolanip savursada ruzgarlara bedenini,ruhu asla teslim olmadi.Zor kelime anlaminin disindaydi onun hayatinda.Kolayin zit anlami degildi sadece.kolelerin alninda ki ter kadar gercekti. Gercekcilik.Hangi uzuvlarinda sakliyordu.Sarip sarmalamaksizin koseleri torpuluyor,dikenli yanlarini kanatincaya kadar ayikliyordu.Zararsiz,kendi halindelinin disinda dost bir mesale tutuyordu elinde.Karanliklari aydinlatmak degildi amaci.Biliyordu karanliklar karanlikti ve aydinlanamazdi.Bazen kagittan kuklalara benzetirdi hayati.#Sanki bilinmeyen bir el cani sikildikca kesip biciyor,yaraticiligini gelistirmeye calisiyordu.Ya yasanan acilar.Kesilen yanlarimiz.Bunlari dusunuyor muydu#Diye soylenip dururdu kendi kendine.

Kendi.Simdi kendi miydi.Yoksa zorunluluklar mi Onu bu hale getirmisti.Ozune donup baktigi zaman eline gelen tek gercegi neydi.Bilmiyordu.Uzun uzun dusunup yormuyordu kendini.Zira eskisi gibi degildi.Artik kolay yoruluyordu bedeni.

ZAMAN,neleri alip goturdun benden boyle he.Gotururken karsiliginda biseyler mi  kattin.Cocuklugumu alip goturdugun kesin.Karsiliginda guclu olmayi biraktiysan eger.Al git senin olsun.Bana  gulen cocuksu yanimi geri ver.birde vurdumduymazligimi vereyim.Yo yo Ustu kalsin.Hamamda yikanirsin.

IDEA,,,,,

10 yorum:

  1. az kaldı. beklenen tarihte zamandan yana konuşulacak çok ama çok şey var...

    YanıtlaSil
  2. MAYAM,
    Zamandan yana sansimiz olur dilerim.

    YanıtlaSil
  3. bize kalan zamandan bir tek kelimeler sanırım, boş anlamsız olanları değil, en affilileri ve bol hüzünlü..

    YanıtlaSil
  4. Zaman keşke benim de çocukluğumu geri verse.Saf,temiz,hayalleri yıkılmamış halimi.Ruh halime hitap ediyosun İdeacım sürekli.Yıkılıyorum.Seni seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. GEREKSIZ ADAM,
    Tam manasi ile bu.Otesine gecemiyorum.Hatta uzerine soz ekleyemiyorum.

    YanıtlaSil
  6. EBRULIM,
    Hepimiz birbirimizin ruhuna hitap etmiyor muyuz bir nebze.Ama nolur yikilma.Bu kelimeler yikilmak icin degil,tersine guclenmek icin sarfediliyor.Ve sende hazir olunca eski gunlerine donecek gucleneceksin.Sadece kendine biraz soluk ver.gerisi kendiliginden gelecek inan.Ve ve ve bende seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  7. zamandan yana şikayetlerimiz hiç bitmez (bizden aldıkları...vs) peki ya bizim ondan çaldıklarımız ve doğru kullanmayı bir türlü başaramadıklarımız, boşa harcadıklarımız?
    birgün karşımıza çıkıp "ben elimden geleni yaptım, isteneni verdim; peki ya sen naptın" deyiverse, ne cevap vereceğiz?

    YanıtlaSil
  8. BED@RDEM,
    Oncelikle hosgeldiniz.
    Insan suclulugunu kabullenmez bir turlu.suclayacak birilerini bulur.Bende ZAMANI nin uzerine atiyorum sucu.Oysa suclu golgelerin ardina gizleniyor.

    YanıtlaSil
  9. zaman alıp götürür çünkü "yeni"yi getirmektir tek arzusu...yaşam böyle kurulmuştur, doğmak için ölmek, ölmek için doğmak...

    seni bekliyorum kalbimle...

    YanıtlaSil
  10. FUM,
    Evet bir teker var donen.Bizim ise icinde yuvarlanmaktan baska bisey gelmeyen elimizden.

    Geliyorumm geliyorum .>

    YanıtlaSil